Ervaringen van ouders

Geschreven door een moeder (juni 2021):
We zijn super goed geholpen door Mariska. Mijn dochter ging elke keer graag naar haar toe en ze is er zichtbaar sterker door geworden.
 
 
Geschreven door een moeder (juni 2021):
We zijn heel erg blij met de hulp van praktijk Hemeltjelief! We zijn goed geholpen.
 
 
Geschreven door een moeder (sept 2020):
Mariska was een fijn en stabiel gezicht in de bijzondere roerige periode die mijn dochter heeft doorgemaakt. Met haar hulp heeft ze dingen beter voor zichzelf leren verwerken en zit ze stukken beter in haar velletje. Mariska, dank je wel voor al je liefdevolle zorg, aandacht en tijd!
 
 
Geschreven door een moeder (mei 2019):
Mijn dochter is 5 jaar. Ze komt uit een samengesteld gezin. Ze weet niet beter, maar ik was er altijd op voorbereid dat de scheiding eens ging opspelen. Zo gebeurde het dus dat mijn dochter voor de kerstvakantie van 2018 steeds vaker niet naar school of de BSO wilde. Tijdens de intake met Mariska gaf ze al snel aan papa te missen bij mama thuis en mama bij papa thuis. BAM! Ja, daar had ik toch niet helemaal bij stilgestaan eigenlijk. Na de kerstvakantie zijn we dus om de week naar Mariska gegaan. Mijn dochter vond het fantastisch bij haar in de praktijk. Op school vertelde ze elke keer als ik haar eerder op kwam halen trots aan de hele klas dat ze naar Mariska ging! Bij Mariska hebben ze samen gewerkt aan het verwerken van de scheiding, praten hierover met de handpoppen Max en Zara, getekend en veel moois gemaakt. Nu heeft onze dochter een iets betere ademhaling (blijft een aandachtspunt), ze weet hoe ze kan omgaan met knopen in haar buik, ze komt iets meer voor zichzelf op en weet hoe ze soms lastige situaties kan aanpakken. Maar misschien nog wel het belangrijkste: door het traject met Mariska (ook al waren het maar 7 bijeenkomsten) ben ik als moeder bewuster van wat er speelt, praten we samen meer over de scheiding, over wat er allemaal gebeurt, bespreken we emoties en alles wat op ons pad komt. Ik zie haar nog steeds elke week sprongetjes maken, omdat ze gewoon zelfverzekerder is geworden. Thuis had ze dit niet nodig, maar buiten de deur viel mij steeds meer op dat ze het wel kon gebruiken. En toen kwam de laatste bijeenkomst. Mijn dochter vond het maar vreemd en jammer dat ze niet meer naar Mariska gaat. We praten nog regelmatig over Mariska en over wat ze samen allemaal gedaan hebben. Ook help ik in situaties herinneren aan de handvatten die Mariska heeft gegeven. Een leerzaam traject voor ons beiden.